Servera de goda små paketen som förrätt eller grön varmrätt. Beräkna 2 per person eller det dubbla till varmrätt.
Mängd: 4 portioner (8 stycken)
tillbehör:
Sätt ugnen på 200°. Tina bladspenaten och fräs den i 1 msk smör tillsammans med löken. Skär fetaosten i tärningar och rör ned det i spenaten. Vispa ihop mellangrädde och mjöl och vänd ned i spenaten. Ge alltsammans ett rejält uppkok och drag sedan kastrullen av värmen. Krydda rejält med salt och nymald svartpeppar. Smält 2 msk smör i en kastrull. Lägg ut ett ark filodeg på bänken. Pensla med smält smör och lägg på ytterligare ett ark. Dela i fyra delar. Lägg en msk spenatröra i mitten på varje fyrkant. Vik ihop till ett litet paket. Gör likadant med nästa ark. Lägg på bakpappersklädd plåt och pensla med smält smör. Grädda i mitten av ugnen 15–20 minuter eller tills degen fått fin färg. Serveras varma med kall tomatsås.