Till Norrmejerier startsida
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Det kommer att lukta jul i hela huset!

Mängd: 1 kaka

3,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form ca 2 liter. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör kraftigt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem växelvis med créme fraiche och lingonsylt.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Kolla med provsticka att den är klar. Ta ut kakan och låt den stå ca 5 min innan den stjälps upp. Låt kakan kallna övertäckt med formen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.