Till Norrmejerier startsida
Västerbottens-potatis med rom, créme fraiche och rödlök

Västerbottens-potatis med rom, créme fraiche och rödlök

Receptet skapat av Leila Lindholm, frilansande konsult och matstylist.

Mängd: 6 personer

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 3 stora bakpotatisar
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 1 dl valfri rom
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 knippa dill

Gör så här

1. Baka potatisen i 200 grader i ca 1 timme, tills den är mjuk.

2. Dela potatisen och gröp ur innanmätet, mosa samman detta med 1 dl créme fraiche och 1 1/2 dl Västerbottensosten.

3. Krydda med salt och peppar, lägg tillbaka röran i potatisen och toppa med resten av den rivna osten.

Potatisarna bakas av en gång till innan servering, 200 grader tills de är gyllenbruna.

Här kan du själv bestämma om du ska baka av potatisen direkt eller förvara dem i kylen tills det är dax för vickning.

Servera dem varma toppade med resten av crémè fraichen, rom, rödlök och dill.
Smaklig måltid!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.