Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • ca 300 g rökta musslor
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • Sås
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 dl lättmajonnäs
  • saften av 1/2 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda alla ingredienser till såsen och låt stå kallt. Tina smördegsplattorna och dela varje platta i tre delar. Grädda i 200° tills de fått fin färg, ca 10 min. Smält smöret. Lägg i musslor, persilja och den preddade vitlöken. Fräs under omrörning ett par minuter. Dela smördegsplattorna och lägg blandningen på botten med locket ovanpå. Servera med citronsåsen och grönsallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.