Till Norrmejerier startsida
Mustig höstgryta

Mustig höstgryta

Här är valet fritt, har du tillgång till vilt tar du det, annars väljer du högrev eller bog av lamm eller nöt.

Mängd: 4 portioner

3/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 600 g högrev eller bog
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 500 g frysta eller färska
  • grytgrönsaker, t ex morot, kålrot, selleri, palsternacka
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 5 dl oxbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 svartpepparkorn
  • 2 kryddpepparkorn
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Skär köttet i grytbitar och bryn i smör i en rejäl kastrull. Häll på grytgrönsaker, tomatpuré och mjöl. Rör om ordentligt och späd med grädde och buljong. Tillsätt alla kryddor och hela vitlöksklyftor. Låt grytan koka på svag värme i minst 2 timmar. Skumma och späd ev med mer buljong eller vatten. Smaka av kryddningen mot slutet. Servera med ett gott potatismos och lingon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.