Till Norrmejerier startsida
Dubbla havreflarn med lingongrädde

Dubbla havreflarn med lingongrädde

Mängd: ca 25 st

4/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ msk Norrmejerier Mjölk
  • 1½ msk ljus sirap
  • till servering
  • 1 dl lingon
  • ½ dl socker
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200º. Smält smöret. Ta av kastrullen från plattan. Rör ner alla ingredienser och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten, ca ½ msk till varje flarn, med ganska stort avstånd på en plåt med bakplåtspapper. Smeten flyter ut när kakorna gräddas.
 Grädda mitt i ugnen ca 5-8 min eller tills de har fått fin gyllengul färg. Låt havreflarnen svalna på bakplåtspapper. Rör lingon och socker, så att det blir lite mosigt (spara några lingon till garnering).
 Vispa grädden lätt och blanda med lingonmoset. Lägg en sked lingongrädde mellan 2 havreflarn och servera på en gång.
 Garnera med hela lingon och gärna lite citronmeliss.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.