Till Norrmejerier startsida
Örtfyllda fläskkotletter i krämig sås

Örtfyllda fläskkotletter i krämig sås

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 2-3 dl blandade färska örter (t ex persilja, timjan, basilika)
  • 3 dl crème fraiche, Franska Örter
  • salt och peppar
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl höns- eller köttbuljong
  • 3 nävar färsk spenat, grovhackad

Gör så här

Skär en skåra i sidan på fläskkotletterna. Blanda hackade örter med 1 dl crème fraiche, salt och peppar. Fyll skåran med örtblandningen. Fäst en tandpetare i kotlettens öppning. Bryn smöret och stek kotletterna ljusbruna ca 3 min på varje sida. Salta och peppra. Ta upp kotletterna. Häll av stekfettet och lägg i resterande crème fraiche och buljong. Värm såsen och lägg i spenaten. Spenaten kokas bara med i några minuter så att den behåller krispigheten. Lägg i kotletterna i stekpannan och servera med ris eller pressad potatis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.