Till Norrmejerier startsida
Oxfilémedaljonger med curryslungad potatis och paprikasalsa

Oxfilémedaljonger med curryslungad potatis och paprikasalsa

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 600 g små potatisar
  • 100 g hackad sötmandel
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk curry
  • 250 g grön sparris
  • 1 burk grillad paprika
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 msk citronjuice
  • oxfilé, 8 medaljonger à 75 g
  • salt och peppar
  • 50 g färsk spenat
  • 2 dl crème fraiche blandat med 50g blåmögelost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Tvätta potatisarna och lägg dem i en långpanna och salta rikligt. Stek i ugnen i cirka 30 minuter eller tills potatisen är färdig. Hacka mandeln. Smält smör och häll det smälta smöret, curry och hackad mandel över potatisen de sista 3 minuterna i ugnen. Blanda runt. Koka sparrisen i ordentligt saltat vatten i ett par minuter, häll av och spola i kallt vatten. Skär upp i 2-centimeter långa bitar. Plocka upp paprikorna ur vätskan och mixa dem till en slät kräm, späd med lite av spadet om den blir för tjock. Tillsätt cayennepeppar, citronjuice och smaka av med salt. Salta och peppra oxfilémedaljongerna. Stek på hög värme tills de är brynta runt om. Låt vila i aluminiumfolie i ca 10 min. Blanda spenaten med crème fraiche, potatis och sparris. Smaka av med salt och peppar. Servera oxfilémedaljongerna med varm paprikasalsa och curryslungad potatis.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer