Mängd: 4 portioner
potatistårta:
grapefruktsallad:
Sätt ugnen på 200°. Fyll en långpanna till hälften med varmt vatten och ställ in i nedre delen av ugnen. Skala och skiva potatisen tunt. Vispa upp äggen i en skål och blanda sedan i resten av ingredienserna till potatistårtan. Klä insidan av en form med löstagbara kanter med folie. Packa den med potatis. Tryck till så att det hela packas tätt. Slå över ägg och gräddblandningen.
Ställ in formen i den vattenfyllda långpannan och grädda, ca 1 1/2 tim. Känn med provsticka att potatisen mjuknat. Låt potatistårtan svalna lite innan servering då går det lättare att skära tårtbitar av den. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Stek klart i ugn i ca 15 minuter eller tills köttet visar en innertemperatur på ca 60°.
Skala och filea grapefrukten så att det blir skinnfria klyftor. Blanda försiktigt grapefrukten med persilja, oliver och friséesallad. Salta och peppra. Servera oxfilén med potatistårta, grapefruktsallad och Lätt Crème Fraiche blandat med blåmögelost.