Till Norrmejerier startsida
Palt med bacon och stekta äppelskivor

Palt med bacon och stekta äppelskivor

Nya tillbehör till vår traditionella norrländska palt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • 200 g bacon
  • smält Norrmejerier Smör
  • rårörda lingon
  • 4 kvistar timjan

Gör så här

Skala potatisen, riv den fint och krama ur lite vätska. Blanda potatis, salt och mjöl till en deg. Forma ca 12 runda bullar. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i palten, några åt gången, så att de inte klibbar ihop. Sjud palten ca 20 min tills de flyter upp till ytan. Lyft upp palten ur kastrullen med en hålslev. Skiva äpplena och skär bacon i strimlor. Stek äpplen och bacon i en stekpanna tills de är knapriga och har fått färg. Servera palten med äpplen och bacon, lite smält smör och rårörda lingon. Dekorera med timjan.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott