Till Norrmejerier startsida
Palt med bacon och stekta äppelskivor

Palt med bacon och stekta äppelskivor

Nya tillbehör till vår traditionella norrländska palt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(33 röster)

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • 200 g bacon
  • smält Norrmejerier Smör
  • rårörda lingon
  • 4 kvistar timjan

Gör så här

Skala potatisen, riv den fint och krama ur lite vätska. Blanda potatis, salt och mjöl till en deg. Forma ca 12 runda bullar. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i palten, några åt gången, så att de inte klibbar ihop. Sjud palten ca 20 min tills de flyter upp till ytan. Lyft upp palten ur kastrullen med en hålslev. Skiva äpplena och skär bacon i strimlor. Stek äpplen och bacon i en stekpanna tills de är knapriga och har fått färg. Servera palten med äpplen och bacon, lite smält smör och rårörda lingon. Dekorera med timjan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer