Till Norrmejerier startsida
Pinjenötspanerad sej

Pinjenötspanerad sej

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 äggulor
  • 2 dl pinjenötter eller skållad, hackad mandel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 påsar färsk spenat, ca 150 g
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 4 dillvippor
  • 4 citronklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och koka potatisen. Pressa genom en potatispress. Hetta upp grädden och rör ner i potatisen till ett ganska fast mos. Blanda i äggulor och smaka av med salt och peppar. Hacka pinjenötterna grovt. Blanda dem med vetemjöl, salt och peppar. Vispa upp ägget. Skär sejen i portionsbitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Doppa fiskbitarna först i uppvispat ägg sedan i pinjenötspaneringen. Stek fisken så att de blir gyllenbruna på båda sidor och är genomstekta.
Skölj och koka spenaten någon minut i lite vatten under lock i en kastrull. Servera fiskbitarna med potatispuré och spenat. Dekorera med dill och citron.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.