Till Norrmejerier startsida
Präst® och senapsmarinerad strömming

Präst® och senapsmarinerad strömming

Mängd: 4 portioner

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 600 g strömmingsfilé
  • grovt rågmjöl och ströbröd till panering
  • Norrmejeriers smör att steka i

Marinad:

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 äggulor
  • 1 1/2 dl finriven Präst®
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk cidersenap
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1. Klipp fenorna av strömmingen. Blanda crème fraiche med äggulor, ost, gräslök och riven vitlök.
Smaksätt marinaden med senap, salt och peppar. Lägg i strömmingen och blanda ordentligt så att
alla filéer blir marinerade. Ställ kallt över natten.

2. Blanda lika delar rågmjöl och ströbröd. Ta upp filéerna och vik ihop dem så att de ser hela ut.
Vänd dem i rågblandningen. Stek strömmingen gyllene i smör, 2–3 minuter på var sida, och salta
och peppra. Servera med rårörda lingon och potatispuré.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.