Till Norrmejerier startsida
Röding med kantarellsås

Röding med kantarellsås

Lyxigt med rom och kantareller.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(115 röster)

Ingredienser

  • 4 rödingfiléer á 100 g
  • 1 liter gula kantareller
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 4 msk löj- eller forellrom
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen vitpeppar
  • till servering
  • 4 citronklyftor
  • dill
  • kokt färskpotatis

Gör så här

Stek kantarellerna i smör och häll på grädden. Låt puttra och smaka av med salt och nymalen peppar. Halstra rödingen i lite smör i en het stekpanna.
Servera med löjrom, gräddkokta kantareller och nykokt potatis. Dekorera med dillvippor och citron.





Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.