Till Norrmejerier startsida
Paprikor med ris- och svampfyllning

Paprikor med ris- och svampfyllning

Detta är en jättegod vegetarisk rätt. Vill du servera den till förrätt kan du halvera receptet.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 röd lök i skivor
  • 10 champinjoner, hackade
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl crème fraiche, Mexican-Chili
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost, gärna Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Halvera paprikorna och ta ur kärnhusen. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Fräs lök och svamp. Blanda i det kokta riset. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Fyll paprikorna med risblandningen. Lägg på riven ost och sätt in i ugnen och värm tills osten smälter och får en fin färg, cirka 15 min.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer