Till Norrmejerier startsida
Paprikor med ris- och svampfyllning

Paprikor med ris- och svampfyllning

Detta är en jättegod vegetarisk rätt. Vill du servera den till förrätt kan du halvera receptet.

Mängd: 4 portioner

4/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 4 paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 röd lök i skivor
  • 10 champinjoner, hackade
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl crème fraiche, Mexican-Chili
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost, gärna Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Halvera paprikorna och ta ur kärnhusen. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Fräs lök och svamp. Blanda i det kokta riset. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Fyll paprikorna med risblandningen. Lägg på riven ost och sätt in i ugnen och värm tills osten smälter och får en fin färg, cirka 15 min.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.