Till Norrmejerier startsida
Paprikor med ris- och svampfyllning

Paprikor med ris- och svampfyllning

Detta är en jättegod vegetarisk rätt. Vill du servera den till förrätt kan du halvera receptet.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 röd lök i skivor
  • 10 champinjoner, hackade
  • 2 dl kokt ris
  • 3 dl crème fraiche, Mexican-Chili
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost, gärna Västerbottensost

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Halvera paprikorna och ta ur kärnhusen. Ringla över olivolja och salt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Fräs lök och svamp. Blanda i det kokta riset. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med salt och peppar. Fyll paprikorna med risblandningen. Lägg på riven ost och sätt in i ugnen och värm tills osten smälter och får en fin färg, cirka 15 min.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott