Till Norrmejerier startsida
Smörstekt abborre med ansjovis- och räksås

Smörstekt abborre med ansjovis- och räksås

Ansjovisen ger såsen en god sälta.

Mängd: 4 portioner

4/5
(68 röster)

Ingredienser

  • 4-8 abborrefiléer
  • 4 msk vetemjöl
  • 150 g skalade räkor
  • 4 ansjovisfiléer + 2 msk spad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • salt och nymalen peppar
  • till servering
  • 4 citronklyftor
  • dill
  • kokt potatis

Gör så här

Hacka räkorna grovt. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Vänd filéerna i mjöl. Salta och peppra. Stek filéerna på båda sidor och lägg upp på ett fat. Häll grädden i pannan, lägg i ansjovisen och lite spad. Låt ansjovisfiléerna smälta. Vänd ner räkor och dill. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och servera med nykokt potatis. Dekorera med citronklyftor och dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.