Till Norrmejerier startsida
Pocherad frukt med honungssås

Pocherad frukt med honungssås

Mängd: 4 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • ca 500 g frukt, gärna blandad, tex. Äpple, päron, plommon, persikor, aprikoser

Lag:

  • 1 liter äppelcider
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 bit kanel
  • 6 kryddnejlikor
  • 1/2 vaniljstång
  • rivet skal av en citron

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 1/2 msk honung(flytande)
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära

Gör så här

Blanda ingredienserna till lagen och sjud den ca 10 min. Skala äpplen och päron, kärna ur dem och dela dem i fyra delar. Plommon, persikor och aprikoser kokas hela och skalas när de kallnat(bra att göra det först). Lägg ner frukten i lagen och sjud försiktigt tills den är mjuk. Tag kastrullen från värmen och låt frukten kalna i lagen. Blanda gräddfil och honung, smaksätt med ingefära. Låt såsen stå kallt en stund innan servering. Servera frukten med såsen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott