Till Norrmejerier startsida
Pocherad frukt med honungssås

Pocherad frukt med honungssås

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • ca 500 g frukt, gärna blandad, tex. Äpple, päron, plommon, persikor, aprikoser

Lag:

  • 1 liter äppelcider
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 bit kanel
  • 6 kryddnejlikor
  • 1/2 vaniljstång
  • rivet skal av en citron

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 1/2 msk honung(flytande)
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära

Gör så här

Blanda ingredienserna till lagen och sjud den ca 10 min. Skala äpplen och päron, kärna ur dem och dela dem i fyra delar. Plommon, persikor och aprikoser kokas hela och skalas när de kallnat(bra att göra det först). Lägg ner frukten i lagen och sjud försiktigt tills den är mjuk. Tag kastrullen från värmen och låt frukten kalna i lagen.
Blanda gräddfil och honung, smaksätt med ingefära. Låt såsen stå kallt en stund innan servering.
Servera frukten med såsen.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.