Till Norrmejerier startsida
Pocherad frukt med honungssås

Pocherad frukt med honungssås

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • ca 500 g frukt, gärna blandad, tex. Äpple, päron, plommon, persikor, aprikoser

Lag:

  • 1 liter äppelcider
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 bit kanel
  • 6 kryddnejlikor
  • 1/2 vaniljstång
  • rivet skal av en citron

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 1/2 msk honung(flytande)
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära

Gör så här

Blanda ingredienserna till lagen och sjud den ca 10 min. Skala äpplen och päron, kärna ur dem och dela dem i fyra delar. Plommon, persikor och aprikoser kokas hela och skalas när de kallnat(bra att göra det först). Lägg ner frukten i lagen och sjud försiktigt tills den är mjuk. Tag kastrullen från värmen och låt frukten kalna i lagen.
Blanda gräddfil och honung, smaksätt med ingefära. Låt såsen stå kallt en stund innan servering.
Servera frukten med såsen.