Till Norrmejerier startsida
Pocherade ägg med skinka och stuvad spenat

Pocherade ägg med skinka och stuvad spenat

I USA heter den här rätten Eggs Florentine och är en favorit på alla amerikanska frukostbufféer.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 250 g fryst hackad spenat
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 ägg
  • salt, peppar
  • 4 bitar gott bröd
  • 4 skivor rökt skinka eller kassler

Gör så här

Värm spenaten och rör den krämig med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Koka upp vatten i en låg, vid kastrull, slå i vinäger och knäck sedan ned äggen, ett i taget. Låt äggen sjuda på svag värme tills vitan stelnat. Fiska upp äggen, låt dem rinna av och fördela dem över bröd och skinka. Toppa med spenaten. Krydda gärna ett extra varv med svartpepparkvarnen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.