Till Norrmejerier startsida
Polenta med svampsås och grönsaker

Polenta med svampsås och grönsaker

Det är sällan polenta (majsgryn) serveras direkt, helt nykokt. Ofta får den först stelna, sedan grillas. Detta är ett snabbare sätt. Tillsammans med en krämig svampsås och krispiga grönsaker är detta härlig höstmat.

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl polentagryn
  • 1 dl riven ost, gärna lagrad
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 200 g champinjoner eller annan svamp
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 200 g haricot verts
  • en ask cocktailtomater
  • salt och peppar

Gör så här

Koka upp buljongen och rör ned polentagrynen under vispning. Låt gröten koka på svag värme i 5-6 minuter. Smaka av med riven ost och en klick smör om fårsmälta ned samt salt och peppar. Skiva champinjonerna, fräs i en klick smör. Rör ned crème fraiche och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av medsalt och peppar. Servera med nykokta haricots verts, tomater, samt en nypariven ost. Toppa med nymald svartpeppar och ett par korn flingsalt.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott