Till Norrmejerier startsida
Potatis- och kasslergratäng

Potatis- och kasslergratäng

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(138 röster)

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 8-10 medelstora potatisar, ca 750 g
  • 1/2 purjolök, ca 250 g
  • 3 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl riven ost, t ex Norrmejerier Präst® 17%
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär kasslern i strimlor. Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj och skiva purjolöken. Koka potatis och purjolök i mjölken i 10 minuter. Rör ner ost och kryddor. Blanda kasslern med potatis- och purjolöksblandningen i en smörd form. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Servera med råkost och bröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.