Till Norrmejerier startsida
Rotfruktsgratäng

Rotfruktsgratäng

Mängd: ca 6 portioner

3,5/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 200 g rotselleri
  • 100 g kålrot
  • 2 morötter
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skala rosakerna och skär den i tunna skivor. Varva rotsakerna i en ugnssäker form. Salta och peppra och strö det mesta av osten mellan varven. Häll på mjölk och grädde. Strö över resten av osten. Grädda i ugn vid 200°, ca 50 min tills rotsakerna är helt mjuka. Servera gratängen till t ex rökt lamm- eller renstek.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.