Till Norrmejerier startsida
Rotfruktsgratäng med Västerbottensost

Rotfruktsgratäng med Västerbottensost

Nu när löven faller och nordanvinden allt oftare gör sig påmind är det härligt att kura upp sig i soffan under en filt. Kanske drömma sg tillbaka till alla ljuva sommarminnen. När hungern börjar göra sig påmind föreslår vi en rotfruktsgratäng med Västerbottensost.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(14 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 200 g rotselleri
  • 100 g kålrot
  • 2 morötter
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skala rotsakerna och skär i tunna skivor. Varva rotsakerna i en ugnssäker form. Salta och peppra och strö det mesta av osten mellan varven. Häll på mjölk och grädde. Strö över resten av osten. Grädda i ugn vid 200°, ca 50 minuter tills rotsakerna är helt mjuka. Servera gratängen till t ex blandade charkuterier och marinerade oliver.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.