Till Norrmejerier startsida
Rotfruktsgratäng med Västerbottensost

Rotfruktsgratäng med Västerbottensost

Nu när löven faller och nordanvinden allt oftare gör sig påmind är det härligt att kura upp sig i soffan under en filt. Kanske drömma sg tillbaka till alla ljuva sommarminnen. När hungern börjar göra sig påmind föreslår vi en rotfruktsgratäng med Västerbottensost.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(13 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 200 g rotselleri
  • 100 g kålrot
  • 2 morötter
  • salt, svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Skala rotsakerna och skär i tunna skivor. Varva rotsakerna i en ugnssäker form. Salta och peppra och strö det mesta av osten mellan varven. Häll på mjölk och grädde. Strö över resten av osten. Grädda i ugn vid 200°, ca 50 minuter tills rotsakerna är helt mjuka. Servera gratängen till t ex blandade charkuterier och marinerade oliver.