Till Norrmejerier startsida
Potatis- och skinkgratäng

Potatis- och skinkgratäng

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(288 röster)

Ingredienser

  • 8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg
  • 2 gula lökar
  • 300 g rökt skinka
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ev 1 tsk timjan eller oregano
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och strimla potatisen. Hacka löken. Skär skinkan i strimlor. Varva potatis lök, skinka och ost i en smörd ugnssäker form. Översta lagret ska vara potatis och ost. Salta och krydda mellan lagren. Häll på grädden och grädda ca 45 min tills potatisen är mjuk och gratängen fått färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.