Till Norrmejerier startsida
Kyckling med glaserade rotfrukter och smörslungad persiljepotatis

Kyckling med glaserade rotfrukter och smörslungad persiljepotatis

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, gärna med skinn
  • 1 kg fast potatis
  • 3 morötter gärna olika färger
  • 1 palsternacka
  • ½ liter blandad svamp t ex shiitake och skogschampinjon
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche Champinjon-
  • Kantarell
  • 1 ask blandad sallad
  • 1 dl frömix t ex solros-, pumpa-
  • och sesamfrön
  • 50 g hyvlad Västerbottensost®
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och koka potatisen. Slanta rotfrukterna. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Sätt ugnen på 175°. Bryn kycklingen i lite smör så att den får fin färg. Stek klart i ugn ca 10 min. Bryn rotfrukter och svamp i smör tills de har fått fin färg och börjar bli mjuka. Häll över honung. Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Lägg i potatis och persilja och slunga runt tills det får lite färg. Salta och peppra. Värm crème fraiche. Servera kycklingen med glaserade rotfrukter, persiljeslungad potatis och crème fraiche-sås. Dekorera gärna med persilja.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.