Till Norrmejerier startsida
Räkor med smak av rosépeppar

Räkor med smak av rosépeppar

Visst kan du använda färdigskalade räkor, men det blir godare med handskalade.

Mängd: 4 portioner

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • ca 10 cm purjolök
  • 1 tsk rosépeppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • rivet skal och saft av 1 limefrukt
  • salt
  • dillvippor
  • limeklyftor
  • rosépeppar

Gör så här

Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken tunt. Stöt rosépeppar i en mortel. Blanda räkorna med crème fraiche, purjolök, skal och saft av lime.
Smaka av med salt och rosépeppar. Garnera med dillvippor, limeklyftor och rosépepparkorn. Servera gärna ett gott bröd till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.