Till Norrmejerier startsida
Rårakor med skagenröra

Rårakor med skagenröra

Mängd: 4 portioner

4/5
(55 röster)

Ingredienser

  • 6 potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk körvel
  • 3 msk Svensk Norrmejerier Smör

Skagenröra:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • 300 g räkor
  • 1/2 dl finhackad dill
  • salt och svartpeppar

Garnering:

  • 50 g löjrom eller stenbitsrom
  • citronklyftor

Gör så här

Börja med Skagenröran. Blanda gräddfil, majonnäs och chilisås. Skala och hacka räkorna. Rör ner dem i gräddfilen. Smaksätt med salt och peppar.
Riv potatisen grovt. Finhacka löken. Blanda med uppvispat ägg, salt och körvel. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Klicka i smeten och bred ut rårakorna med stekspaden. Stek 2-3 min per sida. Servera rårakorna med Skagenröra, rom och citronklyftor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.