Till Norrmejerier startsida
Riskupol med Blue Cheese

Riskupol med Blue Cheese

Låt riset och blue cheese få spela huvudrollen och det övriga fungera som dekoration och extra smak. Detta är god vardagsmat.

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 200 g tärnat bacon
  • 1 gul paprika
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g blåmögelost
  • ett par kvistar basilika
  • salt och peppar

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på paketet. Stek under tiden bacon och tärna paprikan. Rör sedan ned 1 dl crème fraiche i det varma riset och slå upp i 4 portionsform. Packa väl. Slå med ett fast handgrepp upp risskålen på fat eller tallrik. Toppa med en klick crème fraiche blndat med blåmögelost och fördela paprika och bacon runtomkring. Dekorera med basilika, krydda med salt och nymald svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.