Till Norrmejerier startsida
Rödbetssoppa med pepparrotsfraiche

Rödbetssoppa med pepparrotsfraiche

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 liter höns- eller grönsaksbuljong
  • 6 rödbetor
  • saft av 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl färskriven pepparrot
  • 1 tsk saft av citron
  • salt och peppar

Gör så här

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör i några minuter i en kastrull utan att det får färg. Häll i buljongen och koka upp. Skala rödbetorna och skär dem i bitar. Lägg ner rödbetorna i buljongen och låt koka tills de är mjuka cirka 15-20 minuter. Blanda crème fraiche med pepparrot och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering. Sila buljongen och spara den. Mixa rödbetorna med lite av buljongen till puré. Vänd ner purén i resten av buljongen och värm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med pepparrotsfraiche. Garnera gärna med ärtskott.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott