Till Norrmejerier startsida
Rosenbröd med pumpafrön

Rosenbröd med pumpafrön

Mängd: ca 30 st

2,5/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 4 dl Norrmejerier Mjölk
  • 3/4 pkt jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 9-10 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk pumpa- eller vallmofrön
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och lös upp den med lite av degvätskan. Tillsätt resten av mjölk, salt och strösocker. Tillsätt mjölet. Knåda degen ordentligt och låt jäsa under bakduk ca 30 min eller till dubbel storlek. Knåda degen med lite mjöl och dela den i 2 delar. Rulla ut varje del till en ca 30 cm lång längd. Skär varje längd i ca 15 bitar och rulla dem till runda bollar. Sätt ugnen på 250°. Klipp ett kryss i varje boll med en sax och låt jäsa ca 15 minuter. Hacka pumpafrön grovt och blanda med flingsalt. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över pumpafrön och flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt bröden svalna på plåten.

Tips:

Lägger du rosenbröden tätt på plåten får du ett stort brytbröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.