Till Norrmejerier startsida
Portionspizzor med pinjenötter och Västerbottensost

Portionspizzor med pinjenötter och Västerbottensost

Mängd: ca 30 stycken

4/5
(28 röster)

Ingredienser

  • 1/2 paket jäst, 25 g
  • 2 1/2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smält Norrmejerier Smör
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3 gula lökar
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 100 g färsk spenat
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 1 dl pinjenötter
  • salt och peppar

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite av vattnet. Häll i resten av vattnet, salt och smör. Tillsätt mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken. Stek löken långsamt i smör i en stekpanna tills den är mjuk och genomskinlig. Salta och peppra. Forma degen på mjölat bakbord till två rullar och dela varje rulle i 15 bitar. Rulla dem till runda bollar och kavla ut till små pizzor. Lägg pizzorna på plåt med bakplåtspapper. Fördela lök och spenat på pizzorna. Klicka på crème fraiche och toppa med Västerbottenost och pinjenötter.
Grädda i ca 10 min eller tills de har fått fin färg. Dekorera gärna med färska spenatblad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.