Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och créme fraiche

Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och créme fraiche

Mängd: 4 port

4/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 160 gram sikrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 röd lök, hackad

Garnering:

  • 1 citron
  • färsk dill
  • blandad sallad
  • Västerbottensostplättar
  • 50 gram Västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 gram kokt potatis, pressad
  • salt, vitpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

Gör så här

Låt sikrommen rinna av i en tät sil. Gör plättsmeten: Separera äggulorna från vitan, vispa vitorna till hårt skum. Blanda gulor, ost, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och potatis, vänd ner vitorna. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de får en vacker, gyllenbrun färg. Servera med
sikrom, créme fraiche och röd lök. Garnera med sallad, citron och färsk dill.


Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.