Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och créme fraiche

Västerbottensost-plättar med sikrom, röd lök och créme fraiche

Mängd: 4 port

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 160 gram sikrom
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 röd lök, hackad

Garnering:

  • 1 citron
  • färsk dill
  • blandad sallad
  • Västerbottensostplättar
  • 50 gram Västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 1 msk Norrmejerier Mjölk
  • 2 msk Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 50 gram kokt potatis, pressad
  • salt, vitpeppar
  • Norrmejerier Smör till stekning

Gör så här

Låt sikrommen rinna av i en tät sil. Gör plättsmeten: Separera äggulorna från vitan, vispa vitorna till hårt skum. Blanda gulor, ost, mjölk och grädde. Blanda ner mjöl och potatis, vänd ner vitorna. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör, klicka ut smeten och stek plättarna på båda sidor tills de får en vacker, gyllenbrun färg. Servera med sikrom, créme fraiche och röd lök. Garnera med sallad, citron och färsk dill.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott