Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 0,5 g (1 kuvert) saffran
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 3 msk honung
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 25 g jäst
  • cirka 7 dl vetemjöl

Gör så här

Stöt saffran med lite strösocker. Smält smör med honung, socker och saffran. Tag från värmen och häll i mjölken (degvätskan ska vara 37°). Smula jästen i en bunke och rör ut i lite av saffransmjölken, slå sedan på resten. Blanda i mjölet lite i taget och knåda i minst 10 minuter (gärna i matberedare). Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Forma degen till 60 små bullar och lägg på plåtar. Grädda i ugn ca 10 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut, låt svalna en aning och dela sedan bullarna med kniv eller gaffel. Baka av bullhalvorna tills insidan också blivit gyllenbruna. Sänk ugnsvärmen till 100°. Torka skorporna i ugnen i ca 2 timmar tills de är riktigt torra.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.