Till Norrmejerier startsida
Sallad med rökt fisk

Sallad med rökt fisk

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 4 böcklingar eller ca 400 g rökt sik eller makrill
  • 1 stor rödlök
  • 2 tomater
  • 2 avokador
  • 1 msk saft av citron
  • 2-3 skivor vitt bröd
  • olika salladssorter
  • 3 msk pinjenötter

Salladssås:

  • 100 g fryst eller färsk förvälld bladspenat
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Börja med såsen. Krama all vätska ur spenaten och hacka den fint. Blanda den med gräddfilen. Smaksätt med vitlök, salt och peppar. Låt stå kallt. Rensa och filéa böcklingen. Skiva löken och tomaterna tunt. Skär avokadorna i mindre bitar. Droppa över lite citronsaft. Rosta brödskivorna och skär dem i tärningar. Dela salladen i bitar. Lägg upp ingredienserna till salladen på ett fat eller varva i en skål. Servera såsen till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott