Till Norrmejerier startsida
Sellerisoppa med ädelost

Sellerisoppa med ädelost

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • en stor bit rotselleri
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 liter hönsbuljong
  • salt, peppar
  • 100 g ädelost
  • färsk oregano eller timjan

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg i en rejäl kastrull. Skala och tärna rotsellerin. Rör ned tärningarna i kastrullen och tillsätt grädde och buljong. Koka soppan i ca 20 minuter eller tills rotselleri-tärningarna mjuknat. Mixa soppan slät med hjälp av stavmixer. Smaka av med salt och peppar och rör ned nästan all ost. Låt den smälta under omrörning. Dekorera med små buketter av färska örter och små bitar av ost.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.