Till Norrmejerier startsida
Senapskryddade kycklingfiléer med paprikasås

Senapskryddade kycklingfiléer med paprikasås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 msk osötad senap
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 1/2 tsk basilika

Paprikasås:

  • 2-3 röda paprikor
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • cayennepeppar
  • ev salt

Gör så här

Börja med såsen. Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva löken. Koka upp grädde, vatten och buljongtärning. Lägg i paprika och lök. Låt koka 10-15 min till paprikan är mjuk. Kör såsen i en matberedare så att den blir slät. Smaksätt med cayennepeppar och ev salt. Häll tillbaka såsen i kastrullen.
Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna. Lägg dem i en ugnsäker form. Blanda senapen med det kryddgröna. Bred blandningen på köttet. Stek i ugn vid 200°, 10-15 min. Värm såsen. Skiva ev upp köttet. Servera med såsen, pressad potatis och minimajs.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.