Till Norrmejerier startsida
Skaldjurscocktail med kräftstjärtar

Skaldjurscocktail med kräftstjärtar

Förhöj feststämningen genom att servera denna skaldjurscocktail i glas.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(24 röster)

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar eller räkor i lag
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-
  • Chili
  • 4 skivor vitt bröd
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 endivesallad
  • 2 dl solrosskott
  • 1 lime

Gör så här

Börja med att steka krutongerna. Skär brödet i små fyrkanter. Stek i smör tills de är gyllene. Salta och peppra. Låt rinna av på en bit hushållspapper.

Dela vitlöken och gnid krutongerna med snittytan. Häll av spadet från kräftstjärtarna. Blanda dem med crème fraiche.

Lägg upp endivesalladsblad i portionsskålar. Lägg i kräftröran. Toppa med solrosskott, krutonger och en klyfta lime.