Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 250 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 1 dl sötmandel
  • 2 msk kanel
  • 1 1/2 msk nejlikor
  • 1 1/2 msk ingefära
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 2 msk vatten
  • 8 dl vetemjöl

Gör så här

Smält smöret. Rör ner socker och sirap. Låt allt kallna. Hacka mandel och blanda ner den i smeten med kryddor och bikarbonat utrört i vattnet. Blanda i mjöl och arbeta till en deg. Forma degen till tre tjocka rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla in dem i plastfolie och låt ligga i kylskåp i två timmar. Sätt ugnen på 225°. Skär varje rulle i ca 40 tunna skivor. Lägg dem på smörd plåt och grädda ca 5 min.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer