Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 6-7 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk mald pomerans
  • 1 1/2 tsk malen fänkål
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 1/2 dl mörk sirap

Gör så här

Sätt ugnen på 175º.
Blanda rågsikt, salt, kryddor, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör i gräddfil och sirap. Bred ut smeten i en smörd, avlång bakform, 1 1/2 liter. Jämna till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
Låt limpan svalna på galler under bakduk.

Produkter i receptet:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.