Till Norrmejerier startsida
Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 400 g benfritt griskött av skinka
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten squash i stavar
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 1 gul paprika i strimlor
  • 100 g sockerärtor
  • 10 minimajs
  • 1 dl vatten
  • 1/3 buljongtärning
  • 1 msk soja

Gräddfilssås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk chilisås, gärna hot
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • några stänk tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt innan servering. Skär köttet i tunna strimlor. Stek köttet i smör under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna. Fräs under omrörning ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Låt koka någon minut. Servera med gräddfilssåsen och bröd.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott