Till Norrmejerier startsida
Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 400 g benfritt griskött av skinka
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten squash i stavar
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 1 gul paprika i strimlor
  • 100 g sockerärtor
  • 10 minimajs
  • 1 dl vatten
  • 1/3 buljongtärning
  • 1 msk soja

Gräddfilssås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk chilisås, gärna hot
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • några stänk tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt innan servering.
Skär köttet i tunna strimlor. Stek köttet i smör under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna. Fräs under omrörning ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Låt koka någon minut. Servera med gräddfilssåsen och bröd.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.