Till Norrmejerier startsida
Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Snabblagad skink- och grönsaksgryta

Mängd: 4 portioner

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 400 g benfritt griskött av skinka
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten squash i stavar
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 1 gul paprika i strimlor
  • 100 g sockerärtor
  • 10 minimajs
  • 1 dl vatten
  • 1/3 buljongtärning
  • 1 msk soja

Gräddfilssås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk chilisås, gärna hot
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • några stänk tabasco
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt stå kallt innan servering.
Skär köttet i tunna strimlor. Stek köttet i smör under omrörning 2-3 min. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna. Fräs under omrörning ca 2 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och soja. Låt koka någon minut. Servera med gräddfilssåsen och bröd.