Till Norrmejerier startsida
Sparris i ugn

Sparris i ugn

Lika raffinerat som enkelt. En perfekt bjudrätt, med andra ord.

Mängd: 4 portioner

4/5
(48 röster)

Ingredienser

  • 400 g sparris, fryst eller färsk
  • en ask minitomater, klyftade
  • 1 rödlök, finhackad
  • salt och peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 dl crème fraiche, Vitlök

Gör så här

Fryst sparris behöver bara tina för att sedan kunna användas. Färsk sparris behöver först förvällas i 10 minuter. Sätt ugnen på 200°. Fördela sparris, tomater och lök på ett ugnsfast fat. Lägg på en klick smör, salt och peppar. Baka alltsammans i ugn i 20 minuter. Servera direkt tillsammans med en klick crème fraiche på toppen samt extra nymald svartpeppar.

Tips:

Du kan också använda Lätt Crème Fraiche Bearnaise. Det blir lika gott.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.