Till Norrmejerier startsida
Spenatrulle med ost och lax

Spenatrulle med ost och lax

Mängd: 10-12 portioner

4/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 6 dl Norrmejerier Mjölk
  • 375 g fryst, hackad spenat
  • 6 ägg
  • salt och peppar

Fyllning:

  • 5 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 100 g hackad rökt lax

Gör så här

Tina spenaten. Låt den rinna av. Sätt ugnen på 200°. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och rör i mjöl. Späd med mjölk. Koka upp och låt koka 2-3 min. Blanda ner spenat, äggulor, salt och peppar. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i såsen. Häll smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna. Stjälp upp på bakplåtspapper. Dra av papperet som kakan gräddats på. Blanda ost, grädde och lax. Bred fyllningen på spenatplattan. Rulla ihop den försiktigt från långsidan med hjälp av papperet. Låt rullen ligga några minuter innan den skärs i skivor. Ta bort papperet. Servera med en sallad.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott