Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ca 1 dl strösocker

Gör så här

Hacka samman smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt gräddfil.
Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt ca i 30 min.
Kavla ut degen tunt på ett lätt mjölat bakbord. Kavla i lite socker mot slutet. Ta ut hjärtan med mått. Lägg dem på bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 225º, ca 5 min eller tills de fått läcker guldgul färg och känns spröda. Ta bort kakorna från plåten och låt dem kallna på galler.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.