Till Norrmejerier startsida
Stekt hälleflundra med vitlökssås

Stekt hälleflundra med vitlökssås

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Ingredienser

  • 600 g hälleflundra- eller torskfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 äggula
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1/2-1 msk pressad citron
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ca 3 pressade vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med såsen. Lägg äggulan i en skål. Rör i oljan droppvis. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt någon timme. Skär fisken i portionsbitar. Stek dem i smör 2-3 min per sida. Salta och peppra. Servera med såsen, lite smörfräst bladspenat och kokt potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott