Till Norrmejerier startsida
Kycklinggryta med svamp och couscous

Kycklinggryta med svamp och couscous

Mängd: 4 portioner

4/5
(15 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400 g strimlad 400 g strimlad kycklingfilé
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar
  • 4 portioner couscous
  • ev. 1 tsk gurkmeja

Gör så här

Fräs lök och vitlök i smöret. Lägg i kyckling och champinjoner och fräs alltsammans i ytterligare en minut. Häll på grädden, låt puttra i 5 minuter, smaka av med soja, salt och peppar. Koka couscousen enligt anvisning på paketet, gärna med gurkmeja för att få en vacker färg. Servera med några olika grönsaker t ex brytbönor, ruccola och tomat.