Till Norrmejerier startsida
Värmande indisk kycklinggryta

Värmande indisk kycklinggryta

Fredag

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(36 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 200 g haricot verts
  • 2 röda paprikor
  • 1 zucchini
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk finriven ingefära
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 tsk Garam Masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk chilipulver
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 smulad tärning hönsbuljong
  • 3 dl vatten
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl Norrmejerier Norrmejeriers Matyoghurt

till dekoration: färsk koriander

till servering: basmatiris, ev chutney

Gör så här

Ansa, skala och skär potatis och grönsaker i mindre bitar. Fräs vitlök och ingefära i smör i en gryta.
Strimla kycklingen, lägg ner i grytan med alla kryddor och fräs ytterligare en liten stund. Salta och peppra.
Lägg i potatis och grönsaker och smula över buljongen. Häll på vattnet och låt grytan puttra under lock i ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt och grönsakerna mjuka.
Blanda i grädden och låt grytan puttra i ytterligare 5 minuter. Rör i yoghurten på slutet men låt helst inte grytan koka med yoghurt i, för då kan den skära sig.
Dekorera med färsk koriander. Servera grytan med nykokt basmatisis och ev chutney.