Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad torsk på grönsaksbädd med koriandersås

Ugnsbakad torsk på grönsaksbädd med koriandersås

Här kan man göra det så lätt som man själv vill. Har du bråttom tar du frysta wokgrönsaker, eller så skär du dina egna färska grönsaker.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(16 röster)

Ingredienser

  • 600 g torskfilé, färsk eller fryst
  • 1 liter strimlade grönsaker, t ex paprika,
  • lök, bönor
  • 2–3 msk Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • en kvist färsk koriander
  • 1 msk sweet chili

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smörj en ugnsfast form med en klick smör. Fördela grönsakerna i botten på formen, krydda med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå och krydda även på den. Täck med ytterligare en klick smör och ställ in formen i ugnen i 20 minuter. Täck med folie om torsken ser torr ut. Finhacka koriander och blanda med crème fraiche. Smaksätt med sweet chili, salt och peppar. Täck den varma fisken med den kalla koriandersåsen och servera genast. För den väldigt hungrige kan man komplettera med kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.