Till Norrmejerier startsida
Ungerska gulaschköttbullar

Ungerska gulaschköttbullar

Paprika, både färsk och i torkad form, sätter fart på denna snabba vardagsrätt.

Mängd: 4 portioner

4/5
(2 röster)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 500 g färdiga köttbullar
  • 3 paprikor i olika färger
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 250 g färsk bladspenat
  • salt och peppar

Gör så här

Blanda grädde, ketchup, tomatpuré och paprikapulver i en kastrull. Lägg i köttbullarna och låt småkoka i 10 minuter. Strimla paprikan och låt den koka med mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttbullarna på en bädd av bladspenat. Toppa med en klick gräddfil som pudrats med paprikapulver. Servera med ris eller pasta.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.