Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med hallon och maräng

Vaniljparfait med hallon och maräng

Servera parfait frusen i småpuckar för mindre sällskap och i skivor för större sällskap. Garnera med krossad maräng och sommarens bär vid servering.

Mängd: 6-8 portioner (beroende på form)

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl krossade maränger
  • 1/2 liter färska bär, gärna hallon

Gör så här

Vispa äggulor med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden. Vänd ihop alltsammans. Fodra små portions­formar eller en avlång brödform med plastfilm. Fyll med parfaitsmet. Ställ i frysen minst 2-3 timmar. Lossa på plasten och stjälp upp parfaiten. Servera med bär och maräng.