Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med hallon och maräng

Vaniljparfait med hallon och maräng

Servera parfait frusen i småpuckar för mindre sällskap och i skivor för större sällskap. Garnera med krossad maräng och sommarens bär vid servering.

Mängd: 6-8 portioner (beroende på form)

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl krossade maränger
  • 1/2 liter färska bär, gärna hallon

Gör så här

Vispa äggulor med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden. Vänd ihop alltsammans. Fodra små portions­formar eller en avlång brödform med plastfilm. Fyll med parfaitsmet. Ställ i frysen minst 2-3 timmar. Lossa på plasten och stjälp upp parfaiten. Servera med bär och maräng.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.