Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med hallon och maräng

Vaniljparfait med hallon och maräng

Servera parfait frusen i småpuckar för mindre sällskap och i skivor för större sällskap. Garnera med krossad maräng och sommarens bär vid servering.

Mängd: 6-8 portioner (beroende på form)

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl krossade maränger
  • 1/2 liter färska bär, gärna hallon

Gör så här

Vispa äggulor med florsocker och vaniljsocker. Vispa grädden. Vänd ihop alltsammans. Fodra små portions­formar eller en avlång brödform med plastfilm. Fyll med parfaitsmet. Ställ i frysen minst 2-3 timmar. Lossa på plasten och stjälp upp parfaiten. Servera med bär och maräng.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott