Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med lingon- och apelsinkompott

Vaniljparfait med lingon- och apelsinkompott

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl lingonsaft
  • 2 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 apelsiner
  • 1 dl frysta lingon

Gör så här

Vispa äggulor, ägget och socker över vattenbad till en ljummen och pösig kräm. Vispa vaniljvisp och grädde hårt. Blanda äggvisp med vanilj/gräddvispet. Klä en liten avlång form med plastfolie. Fyll med parfaitblandningen och låt frysa i minst 4 timmar. Koka upp socker, lingonsaft och stjärnanis i ca 10 minuter. Skala apelsinen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ta lagen från värmen och blanda i lingon och apelsin. Servera parfaiten i skivor med lingon- och apelsinkompotten.