Till Norrmejerier startsida
Vaniljparfait med lingon- och apelsinkompott

Vaniljparfait med lingon- och apelsinkompott

Mängd: 4 portioner

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Vaniljvisp
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl lingonsaft
  • 2 dl strösocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 apelsiner
  • 1 dl frysta lingon

Gör så här

Vispa äggulor, ägget och socker över vattenbad till en ljummen och pösig kräm. Vispa vaniljvisp och grädde hårt. Blanda äggvisp med vanilj/gräddvispet. Klä en liten avlång form med plastfolie. Fyll med parfaitblandningen och låt frysa i minst 4 timmar. Koka upp socker, lingonsaft och stjärnanis i ca 10 minuter. Skala apelsinen med en vass kniv och skär ut hinnfria klyftor. Ta lagen från värmen och blanda i lingon och apelsin. Servera parfaiten i skivor med lingon- och apelsinkompotten.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott