Till Norrmejerier startsida
Varmrökt lax med sparrismousse och grönpepparfraiche

Varmrökt lax med sparrismousse och grönpepparfraiche

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(42 röster)

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • finrivet skal av ½ citron
  • 1 msk grönpeppar
  • salt och peppar

Sparrismousse:

  • 1 pkt fryst sparris (400 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Stöt grönpeppar i en mortel. Blanda den med crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Mixa sparrisen tills den är finfördelad. Spara några knoppar att lägga i moussen. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda med sparrisen. Smaka av med salt och peppar. Smöra en ugnsfast form och häll ner sparrisblandningen. Lägg i knopparna.
Grädda i ugn i vattenbad i ca 20 minuter tills moussen har stannat. Servera den varmrökta laxen med färsk potatis, sparrismousse, grönpepparfraiche och gärna en grönsallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.