Till Norrmejerier startsida
Varmrökt lax med sparrismousse och grönpepparfraiche

Varmrökt lax med sparrismousse och grönpepparfraiche

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(31 röster)

Ingredienser

  • 600 g varmrökt lax
  • 2 dl crème fraiche
  • finrivet skal av ½ citron
  • 1 msk grönpeppar
  • salt och peppar

Sparrismousse:

  • 1 pkt fryst sparris (400 g)
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Sätt ugnen på 150°. Stöt grönpeppar i en mortel. Blanda den med crème fraiche och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Mixa sparrisen tills den är finfördelad. Spara några knoppar att lägga i moussen. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda med sparrisen. Smaka av med salt och peppar. Smöra en ugnsfast form och häll ner sparrisblandningen. Lägg i knopparna.
Grädda i ugn i vattenbad i ca 20 minuter tills moussen har stannat. Servera den varmrökta laxen med färsk potatis, sparrismousse, grönpepparfraiche och gärna en grönsallad.