Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost- och persiljefylld kycklingfilé

Västerbottensost- och persiljefylld kycklingfilé

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 8 tandpetare
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 4 portioner couscous
  • 1 påse färsk spenat
  • citronklyftor
  • persilja

Gör så här

Blanda persilja och västerbottensost. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med ostblandningen. Fäst ordentligt med en tandpetare så att osten inte rinner ut vid grillningen.
Grilla eller stek kycklingfiléerna i smör i en grillpanna, tills de får fin färg och är genomstekta, ca 15 minuter.
Servera kycklingen med crème fraiche, couscous och spenatsallad. Garnera med persilja och citron.

Tips:

Om man steker kycklingen i grillpanna, så kan man steka klart i ugn (200°) ca 15-20 min. Då slipper man stekos.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.