Till Norrmejerier startsida
Västerbottensost- och persiljefylld kycklingfilé

Västerbottensost- och persiljefylld kycklingfilé

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(27 röster)

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl finhackad persilja
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • salt och peppar
  • 8 tandpetare
  • 2 dl crème fraiche Franska Örter
  • 4 portioner couscous
  • 1 påse färsk spenat
  • citronklyftor
  • persilja

Gör så här

Blanda persilja och västerbottensost. Skär ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med ostblandningen. Fäst ordentligt med en tandpetare så att osten inte rinner ut vid grillningen.
Grilla eller stek kycklingfiléerna i smör i en grillpanna, tills de får fin färg och är genomstekta, ca 15 minuter.
Servera kycklingen med crème fraiche, couscous och spenatsallad. Garnera med persilja och citron.

Tips:

Om man steker kycklingen i grillpanna, så kan man steka klart i ugn (200°) ca 15-20 min. Då slipper man stekos.